Zaregistrovat

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

11.12.2019

 

Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem.

 

Chuťovka k růžovému vínu

Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.

Popis

V části smetany rozvaříme filátka uzeného pstruha. Rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a přidáme druhou část vyšlehané smetany a plátkovou želatinu. Po ztuhnutí krájíme na úhledné tvary, na které položíme opečený steak z candáta.

Ingredience

  • 100 g uzeného pstruha
  • 100 g smetana
  • 8 g plátková želatina
  • 200 g candát
  • 50 g máslo
  • sůl
  • pepř

Doporučení k vínu

K této delikátní chuťovce musíme hledat jemné a čisté víno - suché rosé z Zweigeltrebe, Frankovky nebo Svatovavřineckého mladého ročníku, které svou svěžestí a ovocným závěrem dává vyniknout jemnosti zpracování a charakteru všech ingrediencí. K tomuto pokrmu lze zvolit i jemný sekt s čistou ovocnou dochutí.

Novinky

2.4.2024

Akce
Zweigltrebe rosé 1l za 66,-Kč

Od 3.dubna  - 4.května 2024 Vám nabízíme růžové odrůdové čepvané víno z vinařství Tesařík Prušánky.

Více