Zaregistrovat

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

11.12.2019

 

Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem.

 

Chuťovka k růžovému vínu

Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.

Popis

V části smetany rozvaříme filátka uzeného pstruha. Rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a přidáme druhou část vyšlehané smetany a plátkovou želatinu. Po ztuhnutí krájíme na úhledné tvary, na které položíme opečený steak z candáta.

Ingredience

  • 100 g uzeného pstruha
  • 100 g smetana
  • 8 g plátková želatina
  • 200 g candát
  • 50 g máslo
  • sůl
  • pepř

Doporučení k vínu

K této delikátní chuťovce musíme hledat jemné a čisté víno - suché rosé z Zweigeltrebe, Frankovky nebo Svatovavřineckého mladého ročníku, které svou svěžestí a ovocným závěrem dává vyniknout jemnosti zpracování a charakteru všech ingrediencí. K tomuto pokrmu lze zvolit i jemný sekt s čistou ovocnou dochutí.

Novinky

20.7.2020

Akce
Rulandské bílé 1l za 60,-Kč

Od 20.července - 15.srpna 2020 Vám nabízíme bílé odrůdové čepované víno z vinařství Vinný dům Bzenec.

Více

19.7.2020

V Poslanecké sněmovně byla vyhlášena sedmička Parlamentních vín 2020

Parlament České republiky se spojil s moravskými a českými vinaři prostřednictvím druhého ročníku soutěže „Parlamentní víno“. Odborná komise vybrala vína pro prezentaci Poslanecké sněmovny v České republice i v zahraničí. Soutěž loni inicioval předseda PS Radek Vondráček na základě inspirace ze zahraničních parlamentů, a to s cílem propagovat české a moravské vinařství.

Více