Zaregistrovat

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

11.12.2019

 

Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem.

 

Chuťovka k růžovému vínu

Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.

Popis

V části smetany rozvaříme filátka uzeného pstruha. Rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a přidáme druhou část vyšlehané smetany a plátkovou želatinu. Po ztuhnutí krájíme na úhledné tvary, na které položíme opečený steak z candáta.

Ingredience

  • 100 g uzeného pstruha
  • 100 g smetana
  • 8 g plátková želatina
  • 200 g candát
  • 50 g máslo
  • sůl
  • pepř

Doporučení k vínu

K této delikátní chuťovce musíme hledat jemné a čisté víno - suché rosé z Zweigeltrebe, Frankovky nebo Svatovavřineckého mladého ročníku, které svou svěžestí a ovocným závěrem dává vyniknout jemnosti zpracování a charakteru všech ingrediencí. K tomuto pokrmu lze zvolit i jemný sekt s čistou ovocnou dochutí.

Novinky

7.7.2025

Akce
Nektaros 1l za 66,-Kč

Od 7. července - 23.srpna 2025 Vám nabízíme aromatický vinný napoj výrobce VINECO země původu ČR.

Více

6.7.2025

Úspěch pro tuzemská vinařství. Hned tři moravská vína získala na Oenoforu 2025 titul.

V závěru minulého týdne se v reprezentativních prostorách Státního zámku Vranov nad Dyjí uskutečnil 19. ročník prestižní soutěže vín Oenoforum – Czech International Wine Competition 2025. Tuzemská vína letos na jediné mezinárodní soutěži v České republice vybojovala tři tituly – za nejlepší bílé víno, nejlepší cuveé a nejlepší šumivé víno. Dva Championi putují na Slovensko a jeden do Španělska.

Více