Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

11.12.2019
Mousse z punkevního pstruha s grilovaným candátem. Chuťovka k růžovému vínu Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.
Popis
V části smetany rozvaříme filátka uzeného pstruha. Rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a přidáme druhou část vyšlehané smetany a plátkovou želatinu. Po ztuhnutí krájíme na úhledné tvary, na které položíme opečený steak z candáta.
Ingredience
- 100 g uzeného pstruha
- 100 g smetana
- 8 g plátková želatina
- 200 g candát
- 50 g máslo
- sůl
- pepř
Doporučení k vínu
K této delikátní chuťovce musíme hledat jemné a čisté víno - suché rosé z Zweigeltrebe, Frankovky nebo Svatovavřineckého mladého ročníku, které svou svěžestí a ovocným závěrem dává vyniknout jemnosti zpracování a charakteru všech ingrediencí. K tomuto pokrmu lze zvolit i jemný sekt s čistou ovocnou dochutí.
Novinky
7.7.2025
Nektaros 1l za 66,-Kč
Od 7. července - 23.srpna 2025 Vám nabízíme aromatický vinný napoj výrobce VINECO země původu ČR.
6.7.2025
Úspěch pro tuzemská vinařství. Hned tři moravská vína získala na Oenoforu 2025 titul.
V závěru minulého týdne se v reprezentativních prostorách Státního zámku Vranov nad Dyjí uskutečnil 19. ročník prestižní soutěže vín Oenoforum – Czech International Wine Competition 2025. Tuzemská vína letos na jediné mezinárodní soutěži v České republice vybojovala tři tituly – za nejlepší bílé víno, nejlepší cuveé a nejlepší šumivé víno. Dva Championi putují na Slovensko a jeden do Španělska.