Grilujte s našimi růžovými víny

10.6.2018
Slunečné teplé jarní a letní dny jsou ideální na grilování s přáteli. Grilované ryby nebo maso a lehký čerstvý zeleninový salát skvěle doplní moravská nebo česká růžová vína. Pojďme si vychutnat tyto báječné okamžiky a naše rosé.
Grilovaný pstruh s citronem
Co budeme potřebovat:
- 4 čerství pstruzi
- sůl
- pepř
- 3 citrony
- máslo
Postup:
Rozpalte gril na nejvyšší teplotu, mezitím rybu pečlivě omyjte a pak osušte. Zevnitř i zvenku ji řádně osolte. Na obou bocích pstruha udělejte 2–3 šikmé zářezy. Do každého z nich vložte plátek citronu. Na ryby položte tenké plátky másla a dejte na gril. Posypte strouhanou citronovou kůrou. Ryby opékejte zhruba 6–8 minut z každé strany. Nakonec je pokapejte čerstvou citronovou šťávou a podávejte se zeleninovým salátem nebo kouskem pečiva.
Tip sommeliera:
Ke grilovanému pstruhovi bych doporučil svěží suchá růžová vína a klarety z odrůd jako Rulandské modré, Frankovka a Svatovavřinecké z velkopavlovické či slovácké podoblasti ročníku 2017 v kvalitě jakostní kabinetní víno nebo pozdní sběr.
Tisková zpráva, zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.
Novinky
7.7.2025
Nektaros 1l za 66,-Kč
Od 7. července - 23.srpna 2025 Vám nabízíme aromatický vinný napoj výrobce VINECO země původu ČR.
6.7.2025
Úspěch pro tuzemská vinařství. Hned tři moravská vína získala na Oenoforu 2025 titul.
V závěru minulého týdne se v reprezentativních prostorách Státního zámku Vranov nad Dyjí uskutečnil 19. ročník prestižní soutěže vín Oenoforum – Czech International Wine Competition 2025. Tuzemská vína letos na jediné mezinárodní soutěži v České republice vybojovala tři tituly – za nejlepší bílé víno, nejlepší cuveé a nejlepší šumivé víno. Dva Championi putují na Slovensko a jeden do Španělska.