Zaregistrovat

Grilujte s našimi růžovými víny

Grilujte s našimi růžovými víny

10.6.2018

Slunečné teplé jarní a letní dny jsou ideální na grilování s přáteli. Grilované ryby nebo maso a lehký čerstvý zeleninový salát skvěle doplní moravská nebo česká růžová vína. Pojďme si vychutnat tyto báječné okamžiky a naše rosé.

Grilovaný pstruh s citronem

Co budeme potřebovat:

  • 4 čerství pstruzi
  • sůl
  • pepř
  • 3 citrony
  • máslo

Postup:

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu, mezitím rybu pečlivě omyjte a pak osušte. Zevnitř i zvenku ji řádně osolte. Na obou bocích pstruha udělejte 2–3 šikmé zářezy. Do každého z nich vložte plátek citronu. Na ryby položte tenké plátky másla a dejte na gril. Posypte strouhanou citronovou kůrou. Ryby opékejte zhruba 6–8 minut z každé strany. Nakonec je pokapejte čerstvou citronovou šťávou a podávejte se zeleninovým salátem nebo kouskem pečiva.

Tip sommeliera:

Ke grilovanému pstruhovi bych doporučil svěží suchá růžová vína a klarety z odrůd jako Rulandské modré, Frankovka a Svatovavřinecké z velkopavlovické či slovácké podoblasti ročníku 2017 v kvalitě jakostní kabinetní víno nebo pozdní sběr.

 

Tisková zpráva, zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.

Novinky

25.8.2018

Akce
Frankovka rosé 1l za 60,-Kč

Od 27.srpna - 29.září 2018 Vám nabízíme růžové moravské odrůdové sudové víno z vinařství Morávia Víno Prušánky.

Více

24.8.2018

Králem vín se stalo poprvé červené víno!

Navíc se zcela rekordním ziskem 95,8 bodu. Je jím Rulandské modré 2015 pozdní sběr z VINAŘSTVÍ JAN PLAČEK. Držitelem titulu nejlepší kolekce se opět stalo VINAŘSTVÍ VOLAŘÍK s průměrnou známkou 89,22 bodu, na druhé skáče VICAN RODINNÉ VINAŘSTVÍ MIKULOV (89,0) a zcela nově se v tomto žebříčku objevuje na bronzové příčce VINAŘSTVÍ JAN PLAČEK (88,6).

Více