Zaregistrovat

Grilujte s našimi růžovými víny

Grilujte s našimi růžovými víny

10.6.2018

Slunečné teplé jarní a letní dny jsou ideální na grilování s přáteli. Grilované ryby nebo maso a lehký čerstvý zeleninový salát skvěle doplní moravská nebo česká růžová vína. Pojďme si vychutnat tyto báječné okamžiky a naše rosé.

Grilovaný pstruh s citronem

Co budeme potřebovat:

  • 4 čerství pstruzi
  • sůl
  • pepř
  • 3 citrony
  • máslo

Postup:

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu, mezitím rybu pečlivě omyjte a pak osušte. Zevnitř i zvenku ji řádně osolte. Na obou bocích pstruha udělejte 2–3 šikmé zářezy. Do každého z nich vložte plátek citronu. Na ryby položte tenké plátky másla a dejte na gril. Posypte strouhanou citronovou kůrou. Ryby opékejte zhruba 6–8 minut z každé strany. Nakonec je pokapejte čerstvou citronovou šťávou a podávejte se zeleninovým salátem nebo kouskem pečiva.

Tip sommeliera:

Ke grilovanému pstruhovi bych doporučil svěží suchá růžová vína a klarety z odrůd jako Rulandské modré, Frankovka a Svatovavřinecké z velkopavlovické či slovácké podoblasti ročníku 2017 v kvalitě jakostní kabinetní víno nebo pozdní sběr.

 

Tisková zpráva, zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.

Novinky

22.6.2020

Akce
Chardonnay 1l za 60,-Kč

Od 22.června - 11.července 2020 Vám nabízíme bílé odrůdové čepované víno z vinařství Tesařík Prušánky.

Více

21.6.2020

Championem 27. ročníku mezinárodní soutěže vín GRAND PRIX VINEX se stalo víno ze Slovácka

Ve dnech 8. a 9. června 2020 se v Národním vinařském centru ve Valticích uskutečnilo odborné hodnocení letos již 27. ročníku mezinárodní soutěže vín GRAND PRIX VINEX. Cílem soutěže je na vysoké profesionální úrovni každý rok ohodnotit a ocenit nejlepší evropská a světová vína přítomná na trhu středoevropského regionu.

Více