Zaregistrovat

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

21.12.2017

Steak z candáta, opečený zelený chřest, omáčka z limetky a zakysané smetany.

 Popis

Candáta očistíme a nařízneme na kůži. Velice zprudka jej opečeme na olivovém oleji pouze z jedné strany. Pak hned podáváme. Zelený chřest očistíme a konce nakrájíme na kolečka. Opečeme ho na oleji a lehce opepříme. Zakysanou smetanu lehce prohřejeme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Osolíme a přidáme olivový olej. Podáváme.

Ingredience

  • 600 g filetu candáta
  • 20 ml olivového oleje
  • 300 g zeleného chřestu
  • 50 g limetky
  • 100 ml zakysané smetany
  • sůl, pepř

Novinky

7.7.2025

Akce
Nektaros 1l za 66,-Kč

Od 7. července - 23.srpna 2025 Vám nabízíme aromatický vinný napoj výrobce VINECO země původu ČR.

Více

6.7.2025

Úspěch pro tuzemská vinařství. Hned tři moravská vína získala na Oenoforu 2025 titul.

V závěru minulého týdne se v reprezentativních prostorách Státního zámku Vranov nad Dyjí uskutečnil 19. ročník prestižní soutěže vín Oenoforum – Czech International Wine Competition 2025. Tuzemská vína letos na jediné mezinárodní soutěži v České republice vybojovala tři tituly – za nejlepší bílé víno, nejlepší cuveé a nejlepší šumivé víno. Dva Championi putují na Slovensko a jeden do Španělska.

Více