Zaregistrovat

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

21.12.2015

Mouse z punkevního pstruha s grilovaným candátem

 

Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.


Popis

V části smetany rozvaříme filátka uzeného pstruha. Rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a přidáme druhou část vyšlehané smetany a plátkovou želatinu. Po ztuhnutí krájíme na úhledné tvary, na které položíme opečený steak z candáta.

 

Ingredience

  • 100 g uzeného pstruha
  • 100 g smetana
  • 8 g plátková želatina
  • 200 g candát
  • 50 g máslo
  • sůl
  • pepř

 

Doporučení k vínu

K této delikátní chuťovce musíme hledat jemné a čisté víno - suché rosé z Zweigeltrebe, Frankovky nebo Svatovavřineckého mladého ročníku 2010, které svou svěžestí a ovocným závěrem dává vyniknout jemnosti zpracování a charakteru všech ingrediencí. K tomuto pokrmu lze zvolit i jemný sekt s čistou ovocnou dochutí.

 Zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.

Novinky

11.6.2018

Akce
Frankovka rosé 1l za 60,-Kč

Od 12. - 30.června 2018 Vám nabízíme růžové moravské odrůdové sudové víno z vinařství Morávia Víno Prušánky.

Více

10.6.2018

Grilujte s našimi růžovými víny

Slunečné teplé jarní a letní dny jsou ideální na grilování s přáteli. Grilované ryby nebo maso a lehký čerstvý zeleninový salát skvěle doplní moravská nebo česká růžová vína. Pojďme si vychutnat tyto báječné okamžiky a naše rosé.

Více