Zaregistrovat

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

21.12.2015

Mouse z punkevního pstruha s grilovaným candátem

 

Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.


Popis

V části smetany rozvaříme filátka uzeného pstruha. Rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a přidáme druhou část vyšlehané smetany a plátkovou želatinu. Po ztuhnutí krájíme na úhledné tvary, na které položíme opečený steak z candáta.

 

Ingredience

  • 100 g uzeného pstruha
  • 100 g smetana
  • 8 g plátková želatina
  • 200 g candát
  • 50 g máslo
  • sůl
  • pepř

 

Doporučení k vínu

K této delikátní chuťovce musíme hledat jemné a čisté víno - suché rosé z Zweigeltrebe, Frankovky nebo Svatovavřineckého mladého ročníku 2010, které svou svěžestí a ovocným závěrem dává vyniknout jemnosti zpracování a charakteru všech ingrediencí. K tomuto pokrmu lze zvolit i jemný sekt s čistou ovocnou dochutí.

 Zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.

Novinky

26.11.2018

Naše vína sklidila v Izraeli velké úspěchy

Na letošním třináctém ročníku mezinárodní soutěže vín Terravino Izrael moravští a čeští vinaři zazářili. Celkem si odvážejí 22 medailí, z toho 3 velké zlaté. Účast našich vín organizačně zajistilo Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu.

Více

29.10.2018

Akce
Svatovavřinecké 1l za 60,-Kč

Od 29.října - 15.prosince 2018 Vám nabízíme červené sudové moravské zemské víno z vinařství Morávia Víno Prušánky.

Více