Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

21.12.2015
Mouse z punkevního pstruha s grilovaným candátem Tato velmi jemná delikátní kombinace chutí je vhodná jako doprovod k růžovým vínům.
Popis
V části smetany rozvaříme filátka uzeného pstruha. Rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a přidáme druhou část vyšlehané smetany a plátkovou želatinu. Po ztuhnutí krájíme na úhledné tvary, na které položíme opečený steak z candáta.
Ingredience
- 100 g uzeného pstruha
- 100 g smetana
- 8 g plátková želatina
- 200 g candát
- 50 g máslo
- sůl
- pepř
Doporučení k vínu
K této delikátní chuťovce musíme hledat jemné a čisté víno - suché rosé z Zweigeltrebe, Frankovky nebo Svatovavřineckého mladého ročníku 2010, které svou svěžestí a ovocným závěrem dává vyniknout jemnosti zpracování a charakteru všech ingrediencí. K tomuto pokrmu lze zvolit i jemný sekt s čistou ovocnou dochutí.
Zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.
Novinky
29.4.2025
Veltlínské zelené 1l za 66,-Kč
Od 28.dubna - 24.května 2025 Vám nabízíme bílé čepované víno vyrobené v Maďarsku z Farma víno Hovorany.