Zaregistrovat

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

11.12.2014

Steak z candáta, opečený zelený chřest, omáčka z limetky a zakysané smetany.

Hlavní chod k růžovému vínu

Candáta očistíme a nařízneme na kůži. Velice zprudka jej opečeme na olivovém oleji pouze z jedné strany. Pak hned podáváme. Zelený chřest očistíme a konce nakrájíme na kolečka. Opečeme ho na oleji a lehce opepříme. Zakysanou smetanu lehce prohřejeme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Osolíme a přidáme olivový olej. Podáváme.

Ingredience

  • 600 g filetu candáta
  • 20 ml olivového oleje
  • 300 g zeleného chřestu
  • 50 g limetky
  • 100 ml zakysané smetany
  • sůl, pepř

Doporučení k vínu

Polosuché růžové víno s pevnou, výraznější kyselinou. Středně plné, pružné víno s delší dochutí. Charakter zralého červeného, sadového ovoce ve vůni a chuti.
Vhodné odrůdy: Svatovavřinecké, Zweigeltrebe.

 Zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.

Novinky

7.11.2017

Akce
Svatomartinské víno 2017

Dne 11.listopadu 2017 v 11:00 bude v naší vinotéce zahájen prodej Svatomartinského vína 2017 z vinařství Vajbar Bronislav Rakvice.

Více

5.10.2017

Akce
Modrý Portugal 1l za 52,-Kč

Od 5.října - 18.listopadu 2017 Vám nabízíme červené sudové moravské zemské víno z vinařství Morávia Víno Prušánky.

Více