Zaregistrovat

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

11.12.2014

Steak z candáta, opečený zelený chřest, omáčka z limetky a zakysané smetany.

Hlavní chod k růžovému vínu

Candáta očistíme a nařízneme na kůži. Velice zprudka jej opečeme na olivovém oleji pouze z jedné strany. Pak hned podáváme. Zelený chřest očistíme a konce nakrájíme na kolečka. Opečeme ho na oleji a lehce opepříme. Zakysanou smetanu lehce prohřejeme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Osolíme a přidáme olivový olej. Podáváme.

Ingredience

  • 600 g filetu candáta
  • 20 ml olivového oleje
  • 300 g zeleného chřestu
  • 50 g limetky
  • 100 ml zakysané smetany
  • sůl, pepř

Doporučení k vínu

Polosuché růžové víno s pevnou, výraznější kyselinou. Středně plné, pružné víno s delší dochutí. Charakter zralého červeného, sadového ovoce ve vůni a chuti.
Vhodné odrůdy: Svatovavřinecké, Zweigeltrebe.

 Zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.

Novinky

29.4.2025

Akce
Veltlínské zelené 1l za 66,-Kč

Od 28.dubna - 24.května 2025 Vám nabízíme bílé čepované víno vyrobené v Maďarsku z Farma víno Hovorany.

Více