Zaregistrovat

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

11.12.2014

Steak z candáta, opečený zelený chřest, omáčka z limetky a zakysané smetany.

Hlavní chod k růžovému vínu

Candáta očistíme a nařízneme na kůži. Velice zprudka jej opečeme na olivovém oleji pouze z jedné strany. Pak hned podáváme. Zelený chřest očistíme a konce nakrájíme na kolečka. Opečeme ho na oleji a lehce opepříme. Zakysanou smetanu lehce prohřejeme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Osolíme a přidáme olivový olej. Podáváme.

Ingredience

  • 600 g filetu candáta
  • 20 ml olivového oleje
  • 300 g zeleného chřestu
  • 50 g limetky
  • 100 ml zakysané smetany
  • sůl, pepř

Doporučení k vínu

Polosuché růžové víno s pevnou, výraznější kyselinou. Středně plné, pružné víno s delší dochutí. Charakter zralého červeného, sadového ovoce ve vůni a chuti.
Vhodné odrůdy: Svatovavřinecké, Zweigeltrebe.

 Zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.

Novinky

28.2.2020

Naši vinaři uspěli v Texasu a přivážejí si 82 medailí!

Texas International Wine Competition patří k nejoblíbenějším soutěžím mezi českými a moravskými vinaři a letos se opět ukázalo proč. Z první mezinárodní soutěže tohoto roku si naši vinaři přivážejí neuvěřitelných 82 medailí. V konkurenci vín ze 14 zemí světa obdrželi 6 velkých zlatých, 14 zlatých, 50 stříbrných a 12 bronzových medailí. Účast našich vín proběhla za finanční podpory Vinařského fondu.

Více

2.2.2020

Akce
Müller Thurgau 1l za 60,-Kč

Od 3. - 29.února 2020 Vám nabízíme bílé odrůdové sudové víno z vinařství Tesařík Prušánky.

Více