Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

11.12.2014
Steak z candáta, opečený zelený chřest, omáčka z limetky a zakysané smetany. Hlavní chod k růžovému vínu
Candáta očistíme a nařízneme na kůži. Velice zprudka jej opečeme na olivovém oleji pouze z jedné strany. Pak hned podáváme. Zelený chřest očistíme a konce nakrájíme na kolečka. Opečeme ho na oleji a lehce opepříme. Zakysanou smetanu lehce prohřejeme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Osolíme a přidáme olivový olej. Podáváme.
Ingredience
- 600 g filetu candáta
- 20 ml olivového oleje
- 300 g zeleného chřestu
- 50 g limetky
- 100 ml zakysané smetany
- sůl, pepř
Doporučení k vínu
Polosuché růžové víno s pevnou, výraznější kyselinou. Středně plné, pružné víno s delší dochutí. Charakter zralého červeného, sadového ovoce ve vůni a chuti.
Vhodné odrůdy: Svatovavřinecké, Zweigeltrebe.
Zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.
Novinky
29.4.2025
Veltlínské zelené 1l za 66,-Kč
Od 28.dubna - 24.května 2025 Vám nabízíme bílé čepované víno vyrobené v Maďarsku z Farma víno Hovorany.