Zaregistrovat

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

Vinotéka Morava přeje šťastné a veselé Vánoce...

11.12.2014

Steak z candáta, opečený zelený chřest, omáčka z limetky a zakysané smetany.

Hlavní chod k růžovému vínu

Candáta očistíme a nařízneme na kůži. Velice zprudka jej opečeme na olivovém oleji pouze z jedné strany. Pak hned podáváme. Zelený chřest očistíme a konce nakrájíme na kolečka. Opečeme ho na oleji a lehce opepříme. Zakysanou smetanu lehce prohřejeme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Osolíme a přidáme olivový olej. Podáváme.

Ingredience

  • 600 g filetu candáta
  • 20 ml olivového oleje
  • 300 g zeleného chřestu
  • 50 g limetky
  • 100 ml zakysané smetany
  • sůl, pepř

Doporučení k vínu

Polosuché růžové víno s pevnou, výraznější kyselinou. Středně plné, pružné víno s delší dochutí. Charakter zralého červeného, sadového ovoce ve vůni a chuti.
Vhodné odrůdy: Svatovavřinecké, Zweigeltrebe.

 Zdroj: NVC & Omnimedia, Národní vinařské centrum, o.p.s.

Novinky

4.10.2018

Akce
Chardonnay 1l za 60,-Kč

Od 4. - 27.října 2018 Vám nabízíme bílé sudové víno země původu Jižní Afrika z vinařství Morávia Víno Prušánky.

Více

29.9.2018

Naši vinaři si odvážejí z Vídně neuvěřitelných 347 medailí

Moravští a čeští vinaři uspěli na prestižní světové soutěži AWC Vienna a přivážejí 63 zlatých a 284 stříbrných medailí. Ocenění dobré kvality („Seal of Approval“) získalo dalších 107 moravských a českých vín. Celkem tak naši vinaři získali na jedné z největších soutěží vín na světě 454 ocenění. Nejúspěšnější byla společnost Víno Botur s 5 zlatými a Vinselekt Michlovský a.s. se 4 zlatými a 16 stříbrnými medailemi. Účast našich vinařů proběhla za finanční podpory Vinařského fondu a organizačního zajištění Národního vinařského centra.

Více