Neronet
Tradiční oblasti: Morava, Čechy, Slovensko.
Barva: velmi tmavě červená s modravými záblesky.
Vůně: jemná.
Chuť: plná, výraznější struktura tříslovin.
Ve vůni a chuti můžeme hledat: černý rybíz, višňový kompot, kabernetový charakter.
Víno: Víno Neronetu lze získávat dvojím způsobem. Odzrněná drť se nechá několik hodin naležet a pak se vylisuje mošt. Ten je zbarven tmavě červeně a kvasí se stejně jako bílá vín, tedy bez kvašení rmutu se slupkami jako u ostatních červených vín. Takto získané červené víno je velmi jemné a má méně tříslovin a neutrální chuť. Je proto vhodné k popíjení jako mladé víno. Nebo se rmut nakvašuje tak jako u vín červených. Pak se získá velmi intenzivně zbarvené červené víno s vysokým množstvím tříslovin, vhodné ke zvyšování barevnosti i obsahu tříslovin jiných červených vín, jejich charakter se tím nenarušuje. Protože je Neronet raně zrající barvířka, dává intenzivně barevné víno i v nepříznivých ročnících, kdy je žádoucí zvyšovat barevnost našich červených vín, aby obstála v konkurenci se zahraničními.
Neronet-jakostní víno,BARRIQUE,suchéVýrobce: Tetur Vladimír Rok: 2007 Víno extrémně vysoké barvy, patřící do kategorie „barvířek“ a typu cabernetových vín. Bylo školeno v sudu barrique, takže se nám víno ještě zahustilo o kouřové, čokoládové a kávové tony. |
Neronet-jakostní víno, BARRIQUE,suchéVýrobce: Tetur Vladimír Rok: 2005 Víno extrémně vysoké barvy, patřící do kategorie „barvířek“ a typu cabernetových vín. Bylo školeno v sudu barrique, takže se nám víno ještě zahustilo o kouřové, čokoládové a kávové tony. |