Zaregistrovat

Muškát Ottonel

Muškát Ottonel

Synonyma:Muscat Ottonel, Ottonel Muskotály.

Tradiční oblasti: Francie (Alsasko), Maďarsko.

Barva: světle žlutá.

Vůně: jemná, muškátová.

Chuť: jemná, lehká, kratší, muškátová.

Ve vůni a chuti můžeme hledat: růži, muškát.

Víno: Vína Muškátovu Ottonelu mohou být plná a harmonická, pokud mají příznivý obsah kyselin a jsou-li reduktivně vyškolena s co možná nejnižším stupněm okysličení. Ale často se setkáváme s víny přívlastkovými z přezrálých hroznů, která postrádají úměrné množství kyselin, jsou široká, s vyššími barevnými odstíny a s hořkým odchodem. K dosažení vysoké jakosti vína musí mít vinař dostatečné technologické zkušenosti s touto odrůdou. Podle zkušeností z Rumunska (Murfatlar) nebo z Rakouska (Burgenland) je možné vytvořit z přezrálých hroznů této odrůdy vynikající přírodní dezertní vína s obsahem zbytkového cukru.


Muškát Ottonel-kabinetní víno, suché

Muškát Ottonel-kabinetní víno, suché

Výrobce: Vajbar Bronislav

Rok: 2007

Víno pro Vás ochutnal sommelier Branko Černý:

Barva vína je velmi lehká, reduktivní, světle zlatá se zelenými odlesky. Vůně je velmi decentní, jemná a kořenitě ovocná. Najdeme v ní všechny charakteristické tóny odrůdy, ale velmi jemně, jakoby na pozadí. Stejně jako vůně je decentní a tlumená i chuť, která je příjemně kořenitá, ovocná i lehce nasládlá, s výrazným vjemem hruškového a angreštového kompotu, zakončená jemnou kyselinkou.

Podávejte k těstovinovým a zeleninovým salátům s jemně upraveným masem a smetanovým dresinkem.