Cabernet Moravia
Tradiční oblasti: Morava.
Barva: tmavě granátová.
Vůně: jemně kabernetové tóny.
Chuť: jemně kabernetové tóny.
Ve vůni a chuti můžeme hledat: černý rybíz.
Víno: Je-li technologie dobře zvládnuta, patří Cabernet Moravia ke špičkovým moravským červeným vínům. Po odbourání kyseliny jablečné je víno velmi plné, hebké, s dobře strukturovanými tříslovinami a s dlouhou dochutí.
Cabernet Moravia-pozdní sběr,suchéVýrobce: Vajbar Bronislav Rok: 2015 Živé a pikantní červené víno, které vlévá energii do žil. Zahřeje během sychravých dnů, potěší u grilu. Barva je sytě višňová. Vůně je plná, výrazná, koncentrovaně višňová. Vedle višní najdeme třešně, třešňový kompot, lineckou marmeládu a jemné stopy koření. Chuť je bohatá, velmi zralá, plná a teplá. Dominují tóny třešňového kompotu, zralých višní, domácí višňovky. Ve velmi dlouhém závěru najdeme zralé tříslo a pikantní tóny koření. Podávejte k telecí kýtě na rožni.
Ocenění : Stříbrná medaile Festwine 2016, Zlatá medaile Vinum Juvenale 2015 |
Cabernet Morávia-pozdní sběr,suchéVýrobce: Vajbar Bronislav Rok: 2008 Víno pro Vás ochutnal sommelier Branko Černý : Barva vína je plná a hutná, temně karmínová s černo-fialovými odlesky. Vůně je neuvěřitelně koncentrovaná, plná a výrazná. Přináší tóny exotického koření a až nekonečný vjem černorybízové marmelády a likéru. Chuť je velmi bohatá, plná a zralá. Nastupuje s velkým výrazem, uchvátí celá ústa tóny zralého černého bobulového ovoce a bohatého, ale nepřekážejícího třísla. Dochuť je čistá, ovocná a v podstatě nekonečná. Doporučuji k jelenímu steaku s černorybízovou omáčkou. Ocenění : stříbrná medaile Vinařské Litoměřice 2009 bronzový pohár Víno+Destiláty 2009 bronzová medaile VVT 2009 |
Cabernet Morávia-pozdní sběr,suchéVýrobce: Vajbar Bronislav Rok: 2007 Víno pro Vás ochutnal sommelier Branko Černý. Barva vína je sytá, plná a hutná, tmavě rudá s fialovými okraji.Ve vůni najdete velmi divoké tóny, ostré koření, papriku a čokoládu ze zeleným pepřem.Chuť je přísná, hrubší, pevná. Dokonale do ní přecházejí všechny tóny buketu. Ideální víno pro milovníky pevných a přísných vín.Doporučuji ke specialitám z hovězího masa na grilu v kombinaci s omáčkami z modrého sýra. Víno je sice příjemně pitelné už nyní, přesto však doporučuji nechat v archivu, kde vám za 3 roky vyroste a bude na vrcholu. |
Cabernet Moravia-pozdní sběr,suchéVýrobce: Vajbar Bronislav Rok: 2006 Víno pro Vás ochutnal sommelier Branko Černý : Barva vína je sytá, plná a hutná, tmavě rudá s fialovými okraji. Ve vůni najdete velmi divoké tóny, ostré koření, papriku a čokoládu ze zeleným pepřem. Chuť je přísná, hrubší, pevná. Dokonale do ní přecházejí všechny tóny buketu. Ideální víno pro milovníky pevných a přísných vín. Doporučuji ke specialitám z hovězího masa na grilu v kombinaci s omáčkami z modrého sýra. |
Cabernet Morávia-pozdní sběr,suchéVýrobce: Vajbar Bronislav Rok: 2009 Víno pro Vás ochutnal sommelier Branko Černý : Barva vína je jiskrná a veselá, kovově zlatá. Vůně je velmi plná, pevná, široká a výrazná, s medově sladkými tóny jarních květin, které postupně přechází až k ovocným bonbonům či želé. Chuť je velmi plná a bohatá, opulentní. Od začátku až do konce je příjemně ovocně sladká. K marmeládě ze zahradního ovoce se přidává kořenitost, alkoholová plnost a pevná minerální struktura. V dlouhém závěru příjemný červený grep. Doporučuji ke vepřové panence marinované v medu na zeleninovém kuskusu. Ocenění : zlatý pohár Víno & Destiláty 2010 stříbrná medaile VVT 2010 |
Cabernet Morávia-pozdní sběr,suchéVýrobce: Vajbar Bronislav Rok: 2011 Barva vína je temná, sytě fialová, v tónu borůvkové šťávy. Vůně je neuvěřitelně koncentrovaná, plná a výrazná. Dominuje borůvková šťáva, přidávají se další ovocné a vegetativní tóny. Na pozadí se postupně otvírají i tóny koření, zejména čerstvého chilies. Chuť je robustní, výrazná a neuvěřitelně dlouhá. K borůvkám se přidají i černé třešně a černý rybíz, v závěru jednoznačně dominuje nasládlé tříslo a jemná kyselina. Ocenění : Zlatá medaile Vinařské Litoměřice 2012 |
Cabernet Moravia-pozdní sběr,suchéVýrobce: Vajbar Bronislav Rok: 2012 Víno pro Vás ochutnal sommelier Branko Černý: Barva vína je temná, sytě fialová, připomíná zralé ostružiny. Vůně je koncentrovaná, dynamická a výrazná. Ostružiny a borůvky nacházíme v podobě ovoce, kompotu i listů. Dominuje borůvková šťáva, přidávají se další ovocné a vegetativní tóny. Na pozadí se otvírají i tóny koření, zejména cayennského pepře. Chuť je mohutná a výrazná. K ostružinám a borůvkám se přidávají nasládlé a hladké tóny marmelád z lesního ovoce, v neuvěřitelně dlouhém závěru se snoubí nasládlé tříslo s jemnou kyselinou. Doporučuji k srnčímu hřbetu s ostružinovým dipem. Ocenění: stříbrná medaile Vinařské Litoměřice 2013 |
Cabernet Morávia-jakostní víno,suchéVýrobce: Vinařství V & M Zborovský, v.o.s. Rok: 2008 Zaujme vás příjemnou cabernetovou chutí připomínající červené bobulové ovoce a hořkou čokoládu. Toto víno je harmonické s intenzívně fialově červenou barvou. Vznikl na Moravě křížením odrůd Cabernet Franc x Zweigeltrebe. Víno je podobné Cabernetu Sauvignon. K čemu se hodí: Velmi se hodí se k pokrmům z tmavého masa, vepřové pečeni, uzenému, omáčkám, těstovinám a ušlechtilým sýrům s bílou plísní. Kategorie: suché |
Cabernet Moravia-jakostní víno,suchéVýrobce: Tetur Vladimír Rok: 2003 Má podobné charakteristické vlastnosti jako Cabernet Sauvignon, ale má ostřejší kopřivovou vůni i chuť. Velmi plné extraktivní víno s vysokou barvou. |
Cabernet Moravia-jakostní víno,suchéVýrobce: Tetur Vladimír Rok: 2006 |